În era digitalizării, tot mai mulți oameni se gândesc să înceapă o afacere online. Acest lucru se datorează unei serii de avantaje pe care le oferă afacerile online:

  • Flexibilitate: o afacere online vă permite să lucrați de oriunde în lume și la orice oră din zi.
  • Costuri reduse: lansarea unei afaceri online nu necesită adesea o investiție financiară semnificativă.
  • Posibilitatea de extindere: o afacere online poate fi extinsă cu costuri minime.

În acest articol, specialistul VADSTUDIO va lua în considerare 5 domenii promițătoare de afaceri pe internet, care pot fi de interes pentru antreprenorii începători.

Consultanță

Dacă aveți educație profesională și experiență într-un anumit domeniu, vă puteți implica în domeniul consultanței online. Consultații de grup sau individuale, coaching, webinarii și masterclass-uri, asistență în proiecte – internetul oferă consultanților multe forme diferite pentru a-și realiza potențialul. Cererea de servicii de consultanță este astăzi ridicată în multe nișe: finanțe, drept, psihologie, dezvoltare personală. Important este să vă regăsiți.

O bază de clienți se construiește treptat, dar chiar de la început puteți vedea deja rezultate bune. Oferindu-le clienților consultanță de specialitate și ajutându-i să își atingă obiectivele, vă puteți construi un brand recunoscut și puteți atrage clienți de profil în timp.

Învățarea online

Pandemia de coronavirus a dat un impuls puternic dezvoltării învățământului la distanță. În prezent, este posibil să învățați o nouă profesie sau o limbă străină de acasă și tot mai mulți oameni profită de acest lucru. În consecință, platformele de învățare online devin din ce în ce mai populare. Este posibil să se ofere lecții online sau să se vândă cursuri complete, să se organizeze cursuri de instruire în grup sau individuale și să se vândă materiale suplimentare.

Crearea propriei platforme online este un efort costisitor, dar puteți începe întotdeauna prin a vă promova serviciile pe rețelele de socializare. Atunci când aveți o bază de clienți suficientă și cererea de servicii devine constantă, vă puteți gândi să pășiți în „lumea mare”.

Marketing digital (promovare)

Aproape în fiecare zi apar noi jucători pe piața internetului. Se lansează noi produse, se oferă noi servicii – și fiecare astfel de afacere are nevoie de promovare. Aici nu sunt necesare abilități de convingere: companiile orientate spre succes sunt inițial pregătite să investească în dezvoltarea de site-uri web, realizând că altfel nu vor putea face față concurenților.

Desigur, atunci când deschideți o agenție de promovare, trebuie să fiți pregătit pentru o concurență acerbă. Este necesar să vă gândiți la avantajele unice care pot fi oferite clienților.

De exemplu, VADSTUDIO se deosebește de concurenții săi pentru că este singura din Moldova care oferă clienților săi rapoarte video despre rezultatele promovării SEO. Acest format este mai reprezentativ și mai ușor de înțeles decât rapoartele tradiționale de tip text sau grafic. Raportul video îi permite clientului să vadă cu ușurință ce rezultate au fost obținute și ce puncte noi de creștere au fost identificate.

E-commerce și dropshipping

E-commerce, sau comerțul electronic, devine din ce în ce mai popular pe măsură ce tot mai mulți oameni folosesc internetul pentru a achiziționa bunuri și servicii. E-commerce-ul este un sector al economiei care se dezvoltă rapid și care oferă numeroase beneficii întreprinderilor. În primul rând, ajută întreprinderile să reducă costurile și să crească eficiența. Acesta poate fi fie direct către consumator (B2C), fie orientat către afaceri (B2B).

O variantă a e-commerce-ului este dropshipping, un sistem de vânzări în care bunurile sunt vândute de către vânzător direct din depozitul furnizorului. În cadrul unei astfel de scheme, magazinul online acționează ca un intermediar care „aduce împreună” vânzătorul și cumpărătorul, iar principala sarcină este de a atrage clienții către produsele furnizorului.

Pentru a reuși în orice domeniu de activitate, este important ca o afacere să fie vizibilă pe internet. Promovarea SEO ajută un site web să se claseze la o poziție înaltă în rezultatele căutărilor pentru interogările cheie legate de afaceri. VADSTUDIO este o agenție de promovare SEO și PR digital. Experții noștri vă vor ajuta să vă optimizați site-ul și să îi creșteți vizibilitatea pe internet.