Fiecare proprietar de site web se străduiește să își facă site-ul interesant pentru utilizatori și să crească traficul. VADSTUDIO împărtășește modalități eficiente de a atrage vizitatori pe site.

Familiarizați-vă site-ul cu motoarele de căutare

Înregistrarea site-ului dvs. în motoarele de căutare vă va permite să începeți indexarea mai repede. Datorită acestui fapt, resursa dvs. va apărea mai repede în rezultatele căutărilor, ceea ce înseamnă că va fi văzută mai repede. Înregistrarea site-ului dvs. în Google Search Console va fi ușoară dacă o încredințați specialiștilor VADSTUDIO.

Utilizați directoare

Listați-vă site-ul în directoare și cataloage – în acest fel veți atrage și mai mult atenția motoarelor de căutare și vă veți îmbunătăți poziția în rezultatele căutărilor. În plus, prezența unui site într-un director crește încrederea utilizatorilor.

Actualizați recenziile

După cum arată practica, majoritatea clienților iau în considerare recenziile atunci când aleg un serviciu sau un produs. Cereți clienților să vă lase recenzii, astfel încât toată lumea să vadă că lucrați și că puteți fi de încredere.

Deveniți un expert

Afirmați-vă ca un profesionist. Împărtășiți-vă opinia de expert pe rețelele de socializare și pe alte platforme imilar, răspundeți la întrebări și comentarii și implicați utilizatorii.

Mențineți un blog

Articolele informative pot fi o bună sursă de trafic pentru un site web. Folosiți cuvinte cheie pentru a promova site-ul, dar nu uitați că articolul trebuie să fie de interes pentru oameni.

 • Vorbiți despre autori. Creați pagini cu portofolii ale autorilor site-ului, adăugați fotografii. Acest lucru va da articolelor mai multă autoritate.
 • Implicați cititorii. Permiteți comentariile sau instalați un widget de evaluare, astfel încât vizitatorii să poată lăsa o părere despre articol.
 • Adăugați articole noi în mod regulat. Stabiliți un program pentru articole, astfel încât vizitatorii să se obișnuiască să viziteze site-ul în mod regulat.

Lucrați cu podcast-uri

Formatul audio are un număr mare de fani în întreaga lume, ceea ce înseamnă că trebuie să îl folosiți. Invitați experți, vorbiți despre subiecte interesante și obișnuiți utilizatorii să vă asculte în mașină în drum spre serviciu sau acasă, în timp ce vă faceți treaba.

Nu uitați să adăugați un link către site-ul dvs. web în descrierea podcastului.

Educați-vă publicul

Dacă formatul afacerii dvs. vă permite, treceți la educație. Vorbiți despre cum să vă folosiți produsele, înregistrați un scurt videoclip instructiv despre serviciile dumneavoastră. Oamenilor le place să învețe lucruri noi – folosiți acest aspect!

Deschideți un canal de YouTube sau TikTok

Scurtmetrajele de pe YouTube cu știri și extrase din povești vor contribui la atragerea de vizitatori. Doar nu uitați să includeți un link către site în descriere.

Utilizați site-urile pentru bloguri

Extindeți-vă potențialul public cu un blog pe un site terț. Oferiți utilizatorilor conținut xclusive pe care aceștia vor dori să-l împărtășească.

Executați promoții cu cadouri

Oferiți cadouri noilor abonați la newsletter-ul de e-mail sau utilizatorilor site-ului dvs. web. Un e-book, un acces de probă la un curs plătit sau o listă de verificare – toate acestea vor atrage vizitatori către dvs. Un vizitator mulțumit are mai multe șanse să se întoarcă la dvs. și să vă recomande altora.

Creați un buletin informativ prin e-mail

Practica arată – buletinele de știri funcționează. Principalul lucru este ca acestea să fie cu adevărat utile și interesante. Lista de corespondență va ajuta nu numai la păstrarea clienților existenți, ci și la atragerea de noi clienți.

Păstrați pagini în rețelele sociale

Creați pagini în rețelele sociale populare și actualizați-le în mod regulat. Publicați în postări extrase din articole cu propunerea de a merge pe site pentru a le citi până la capăt, vorbiți despre promoții, împărtășiți noutăți. Nu uitați de design – pentru postările pe rețelele sociale este mai bine să folosiți infografice și să atrageți atenția cu imagini.

Organizarea de concursuri

Organizați un concurs printre abonații blogului sau utilizatorii site-ului web. Vorbiți despre el pe rețelele sociale, atrageți bloggeri cu un public țintă similar și definiți condițiile, de exemplu:

 • scrieți o recenzie creativă;
 • aduceți prieteni;
 • înregistrați un videoclip;
 • scrieți o poezie.

Ca premiu pot fi folosite produsele dvs. sau ceva care nu are legătură cu acestea. Un premiu bănesc este, de asemenea, o opțiune.

Faceți-vă timp pentru „NS”

Nucleul semantic este inima promovării site-ului dumneavoastră. Atunci când colectați „NS”, acordați-vă timp nu numai pentru cheile de înaltă frecvență, ci și pentru cheile de frecvență medie și joasă.

Efectuați optimizarea internă a site-ului

Utilizați chei nu numai pentru structura generală a site-ului. Optimizați paginile interne ale site-ului pentru un set specific de chei. Nu uitați de metadate: titlurile, descrierile, etichetele de pe pagini ar trebui să fie completate în mod competent.

Utilizați marcajul semantic

Marcajul semantic ajută atât motoarele de căutare, cât și utilizatorii site-ului dvs. să navigheze pe paginile acestuia.

Instalați butoanele „Distribuie”

Oferiți utilizatorilor posibilitatea de a distribui conținutul dvs. direct de pe pagina site-ului. Cu cât este nevoie de mai puține clicuri pentru a reposta, cu atât vor fi mai dispuși să facă acest lucru.

Utilizați fragmente avansate

Snippet-urile fac ca un site să iasă în evidență, iar utilizatorii sunt mai predispuși să facă clic de la pagina de căutare la resursă.

Nu uitați de publicitate

Puteți utiliza diferite tipuri de publicitate pentru a atrage trafic:

 • publicitatea contextuală;
 • publicitatea direcționată în rețelele sociale;
 • reclame pe Telegram;
 • reclame pentru bloggeri;
 • publicitate fizică în mijloace de transport sau în suporturi de hârtie;
 • publicitate la televiziune sau la radio.

Nu uitați că nu există o rețetă universală pentru a atrage utilizatori pe site-ul dvs. Găsiți o combinație de metode care vi se potrivește – sau încredințați promovarea site-ului dvs. unei echipe de profesioniști VADSTUDIO.