La sfârșitul anului trecut, utilizatorii X (anterior Twitter) au observat că a dispărut posibilitatea de a vedea cache-ul paginilor în agregatorul de căutare Google.

Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al Google, Danny Sullivan, a confirmat această observație în contul său X. După cum a explicat Sullivan, caracteristica care a existat de mult timp este acum învechită. În trecut, memoria cache obișnuia să ajute utilizatorii atunci când existau probleme cu încărcarea paginilor. Situația s-a îmbunătățit considerabil de atunci.

De asemenea, Sullivan a precizat că în viitor este posibil ca linkurile către versiunile arhivate ale paginilor să fie adăugate la Internet Archive, o bibliotecă digitală non-profit a internetului, unul dintre serviciile căreia este Wayback Machine, cea mai mare arhivă online a internetului. Cu toate acestea, adaugă imediat, aceasta este doar o presupunere personală a sa, iar discutarea unei astfel de posibilități depășește cu mult competența sa.

În general, această noutate înseamnă că întreprinderile trebuie să acorde mai multă atenție accesibilității și performanței site-urilor lor web. Specialiștii agenției digitale VADSTUDIO oferă următoarele recomandări pentru a minimiza efectele negative ale acestei schimbări:

  • Alegeți un furnizor de hosting de încredere. Furnizorii de hosting cu servere rapide și infrastructură optimizată asigură o disponibilitate fără probleme a site-ului web.
  • Asigurați-vă că și codul site-ului web este de înaltă calitate.
  • Actualizați în mod regulat software-ul site-ului web.
  • Utilizați o rețea CDN (Content Delivery Network).
  • Faceți copii de rezervă ale site-ului dvs. în mod regulat.

Urmând aceste recomandări, veți reuși să creșteți disponibilitatea site-ului dvs. web și să îl faceți mai rezistent la diverse disfuncționalități. Echipa VADSTUDIO dispune de specialiști care vor putea acoperi toate nevoile dumneavoastră emergente în materie de tehnologie, conținut, marketing și analiză.

Solicitați un audit seo al site-ului cu recomandări de specialitate dacă sunteți interesat de un prestator responsabil care să îmbunătățească performanța site-ului dvs. web și să vă ajute în promovarea proiectului.