Dezvoltarea unui site web – un proces care necesită multă muncă, al cărui rezultat depinde direct de faptul dacă site-ul va aduce sau nu profit. Cu toate acestea, ar fi o greșeală să credem că după lansarea site-ului munca cu acesta se încheie. Orice site are nevoie de mentenanță pe partea tehnică pentru a funcționa eficient.

De ce aveți nevoie de suport tehnic

Atunci când un site web este la început, software-ul, designul și conținutul său sunt actualizate și respectă cele mai recente standarde. Dar, în timp, funcționalitatea și informațiile de pe site necesită în mod inevitabil o actualizare. O sursă incomodă pentru a fi accesată și neinteresantă își pierde treptat poziția în rezultatele motoarelor de căutare, devenind invizibilă pentru utilizatori.

Proprietarul nu poate monitoriza performanța site-ului, deoarece nu are competențele necesare. Este important pentru el să rezolve alte probleme de afaceri. Posibilitatea de a angaja o echipă de specialiști care să se ocupe doar de suportul tehnic, presupune costuri impresionante. De aceea, proprietarii de site-uri apelează din ce în ce mai des la serviciile unor companii specializate care se ocupă de mentenanță pe partea tehnică. În cadrul unui contract de servicii, aceste companii monitorizează activitatea resurselor web și rezolvă prompt problemele care apar.

Ce fac specialiștii în asistență tehnică

De regulă, ar fi indicat să încercați să implicați compania care a creat site-ul. Programatorii cunosc deja codul și specificul site-ului, așa că nu trebuie să piardă timp pentru a se familiariza cu structura acestuia.

Monitorizând site-ul, specialiștii rezolvă următoarele sarcini:

  • monitorizarea erorilor;
  • actualizarea software-ului;
  • adăugarea de noi funcționalități (secțiuni ale site-ului, sisteme de plată etc.).

În afară de programatori, pot fi implicați și alți specialiști, cum ar fi designerii și managerii de conținut, care să colaboreze la realizarea site-ului.

Designerii dezvoltă elementele grafice ale concepției site-ului, actualizează structura, dacă este necesar, și proiectează noi secțiuni.

Specialiștii SEO asigură completarea secțiunilor cu informații relevante și de înaltă calitate, optimizează paginile astfel încât acestea să se afle în topul motoarelor de căutare.

Compania VADSTUDIO oferă servicii de dezvoltare și suport tehnic pentru site-uri web pentru orice domeniu de activitate: site-uri tip carte de vizită, site-uri corporative, magazine online. Suportul tehnic de la VADSTUDIO reprezintă o abordare individuală a clienților și munca pentru rezultate. Doriți să cunoașteți eficiența site-ului dumneavoastră? Lăsați o cerere și primiți feedback de la un specialist.

Specialiștii VADSTUDIO oferă consultanță în domeniul marketingului pe internet și au contribuit la mutarea afacerilor multor companii în spațiul online.