Rețelele sociale sunt un instrument eficient de promovare care poate aduce trafic către o resursă și poate crește vânzările. Dar pentru ca utilizatorii să dorească să împărtășească informații despre site-ul dvs. cu prietenii, trebuie să lucrați la acest lucru.

VADSTUDIO vă spune ce instrumente vă vor ajuta să vă promovați site-ul în cadrul rețelelor sociale.

Ce sarcini sunt rezolvate prin optimizarea unui site web pentru rețelele sociale

Metodele cheie de promovare a unui site web sunt optimizarea SEO internă și optimizarea SEO externă. Promovarea site-urilor web pentru rețelele sociale (SMO, Social Media Optimization) utilizează tehnicile de SEO, dar se concentrează mai mult nu pe algoritmii motoarelor de căutare, ci pe interesele utilizatorilor.

Cu ajutorul SMO este posibil să:

 • creșteți gradul de conștientizare a mărcii în rețelele de socializare și, în consecință, loialitatea publicului;
 • atrageți trafic de pe rețelele sociale către site;
 • stabiliți un feedback din partea clienților.

Lucrul cu conținutul

Prezența unui conținut interesant și util pentru vizitatori – cheia pentru promovarea site-ului pentru rețelele sociale. Completând site-ul cu conținut, țineți cont de următoarele:

 • Postați conținut unic și relevant. Utilizatorii ar trebui să se obișnuiască cu faptul că sunteți singurul loc în care vor găsi cele mai interesante informații, videoclipuri, infografice.
 • Actualizați-vă în mod regulat conținutul pentru a-l menține relevant.
 • Țineți cont de traficul de pe site. Timpul optim pentru a publica conținut cu informații importante este atunci când site-ul are cei mai mulți utilizatori. Puteți vizualiza traficul site-ului prin intermediul Google Analytics.
 • Oferiți o varietate de informații utile: ghiduri, recenzii, longread-uri, reportaje video etc. pentru a menține interesul utilizatorilor.

Instrumente pentru și pe rețelele de socializare

Este important ca vizitatorii site-ului web să poată distribui cu ușurință pe rețelele sociale informații despre site-ul dvs. web. Cum îi puteți ajuta să facă acest lucru?

 • Instalați pe site-ul dvs. widgeturile de social media „Comentează”, „Abonează-te”, astfel încât vizitatorii site-ului să poată lăsa un comentariu pe pagina dvs. de pe contul lor de social media. Comentariile reale cresc credibilitatea unui site.
 • Instalați butoanele „Like”, „Share” de pe Facebook, X (Twitter) pe paginile site-ului dvs. – astfel încât să le oferiți vizitatorilor posibilitatea de a povesti despre site-ul dvs. printr-un singur clic.
 • Faceți conturi pe rețelele sociale populare și postați conținut în mod regulat. Nu uitați să includeți linkuri către site în postările dvs. De exemplu, puteți publica un mic fragment dintr-un articol pe o rețea socială cu un îndemn la citirea articolului complet pe blogul de pe site.
 • Publicați videoclipuri pe Youtube, TikTok.
 • Vorbiți despre site-ul dvs. pe rețelele sociale, în grupuri tematice, recomandați produse (crowd-marketing). Acest lucru este valabil pentru toate rețelele sociale, nu doar pentru cele în care site-ul dvs. are o pagină.

Dacă ați citit deja informații despre unde să începeți promovarea site-ului, știți că promovarea site-ului în cadrul rețelelor sociale nu va avea un efect maxim dacă nu este combinată cu alte metode de promovare. În acest caz, este important ca de promovare să se ocupe experți – aceștia vor putea selecta o strategie potrivită pentru site și ulterior să o ajusteze astfel încât site-ul să ajungă în top.

Echipa VADSTUDIO vă va ajuta cu mare plăcere să dezvoltați și să implementați o strategie de promovare eficientă, ținând cont de toate particularitățile afacerii. La urma urmei, prioritatea noastră principală este promovarea cu succes în mediul online a afacerii noastre!