Promovarea regională poate îmbunătăți semnificativ poziția unui site în rezultatele căutărilor, poate crește numărul de vizitatori și ratele de conversie, toate acestea la un cost relativ scăzut. Acest lucru se datorează faptului că, într-o anumită regiune, concurența este mai mică decât în întreaga țară, ceea ce înseamnă că este întotdeauna mai ușor să ajungi în topul rezultatelor în segmentul regional. VADSTUDIO vă prezintă cele mai eficiente modalități de promovare regională.

Cum afectează factorul geografic poziția unui site în motorul de căutare?

Utilizatorii caută informațiile de care au nevoie folosind două tipuri de căutări: geo-relevante și geo-dependente. Cele dintâi sunt utilizate cel mai adesea atunci când este nevoie de informații generale și nu contează dacă sursa de informații se află în apropiere sau la distanță de utilizator. Aceasta poate fi o căutare de rețete, dicționare sau conținut de divertisment.

În al doilea rând, sunt cereri pentru bunuri și servicii specifice, cum ar fi taxiuri, clinici veterinare, piese auto. În acest caz, utilizatorul caută în mod intenționat cel mai apropiat serviciu sau magazin, iar locația companiei va fi un factor critic pentru el.

Motoarele de căutare sunt „conștiente” de această particularitate și clasifică răspunsurile la interogări în mod corespunzător. De exemplu, dacă un utilizator caută un service auto sau servicii stomatologice, i se va oferi mai întâi posibilitatea de a alege dintre companiile care operează în orașul său. Dar pentru o interogare privind prepararea gemurilor, utilizatorilor din diferite regiuni li se vor afișa mai întâi aceleași site-uri.

În mod evident, companiile care lucrează cu cumpărători sau clienți de servicii dintr-o anumită regiune ar trebui să se concentreze pe promovarea locală.

Cum determină motoarele de căutare regiunea unui site?

Motoarele de căutare determină regiunea unui site în funcție de:

– datele companiei listate pe Google;

– IP-ul hosting, care deservește site-ul;

– informațiile furnizate pe site-ul web al companiei în secțiunea „Contacte”.

Modalități de promovare a unui site web într-o regiune

Se recomandă orientarea către promovarea locală pentru acele companii care lucrează pentru consumatorii dintr-o singură regiune și care nu intenționează în viitorul apropiat să între pe o piață mai globală. Ce va ajuta site-ul să se promoveze la nivel regional:

– Completarea secțiunii „Contacte” de pe site-ul companiei;

– înregistrarea în Google Business;

– lucrul cu interogările geo-dependente;

– promovarea link-urilor.

Pagina «Contacte»

Modalitatea ideală de a lega numele companiei de locația sa este de a crea o pagină separată pentru contacte și de a specifica adresa sau adresele reale ale companiei și numerele de telefon.

Linkul către această secțiune trebuie plasat pe pagina principală a site-ului.

Google Business

Serviciul gratuit Google Business permite unei companii să posteze informații importante despre promoții, produse și servicii noi, fotografii, precum și să comunice cu clienții. În plus, cu ajutorul Google Business puteți vedea ce interogări folosesc utilizatorii pentru a vă găsi compania și puteți genera statistici de feedback.

Pentru a începe să lucrați cu acest serviciu, va trebui să creați un profil și să treceți de verificare. Imediat după verificare, informațiile despre companie vor apărea în Google Maps.

Promovarea site-ului prin interogările geo-dependente

Prima etapă a promovării regionale a site-ului este promovarea interogărilor geo-dependente. Aceasta începe cu colectarea nucleului semantic – adică interogări cheie care descriu tipul de activitate, bunuri sau servicii pe care le oferă site-ul.

Textele pentru promovare se scriu pe baza nucleului semantic. Textele pot fi plasate atât pe site-ul propriu, cât și pe resurse terțe. Pentru acestea din urmă se recomandă mass-media, platformele de informare, forumurile tematice și blogurile populare.

Este important să includeți regiunea în meta tag-uri, să introduceți cuvinte cheie în url-ul paginilor. La încărcarea fotografiilor, este necesar de specificat toponimele în atribute: Bălți, Ungheni, etc.

De exemplu, ghidul de afaceri Beltsy.info oferă un canal suplimentar pentru companiile din Bălți pentru a atrage clienți

Această resursă conține pagini de afaceri ale companiilor în limbile rusă și română, care sunt bine „vizibile” în căutarea Google prin cuvinte cheie. O astfel de promovare pe interogări geo-dependente ajută întreprinderile bălțene să găsească clienți din Bălți interesați de servicii.

Promovarea link-urilor

La avantajele promovării link-urilor pot fi atribuite următoarele:

– selecție mare de site-uri unde puteți plasa link-uri;

– creșterea traficului și a conversiei;

– atragerea de noi utilizatori din segmentul țintă;

– un link pe o resursă populară crește încrederea roboților de căutare față de site.

Eficacitatea promovării link-urilor este ridicată, dar trebuie să fiți atenți aici. Motoarele de căutare monitorizează volumul și calitatea link-urilor pentru a preveni promovarea incorectă. Dacă sistemul consideră că firma se promovează în mod necinstit, site-ul poate intra sub sancțiunile motoarelor de căutare și poate dispărea de la rezultate. Același lucru se va întâmpla dacă își pierde încrederea motoarelor de căutare și site-ul pe care este plasat link-ul.

Ce sarcini îndeplinește promovarea regională?

Promovarea geo-localizată este un instrument de marketing eficient deoarece:

– concurența în regiune este întotdeauna mai scăzută decât la nivel național;

– motoarele de căutare sunt loiale conținutului localizat și sunt mai dispuse să promoveze site-urile locale în rezultatele căutărilor pentru interogările care au legătură cu o localitate sau o regiune;

– promovarea localizată costă mai puțin;

– este mai ușor să aduci un site în topul regional într-un segment mai restrâns.

Pentru a exclude imediat metodele de promovare ineficiente pentru o anumită companie și produse (bunuri, servicii), acordați atenție concurenților, în special companiilor mari care operează în segmentul dumneavoastră.

Comparați întotdeauna volumul de muncă și beneficiile potențiale. Dacă compania nu operează, de exemplu, în Bălți, dacă site-ul nu indică în mod clar că clientul poate obține un produs sau un serviciu în acest oraș, atunci nici măcar utilizarea activă a instrumentelor promoționale nu va ajuta site-ul să ajungă în topul rezultatelor de căutare.

Concluzii

Utilizarea instrumentelor de promovare regională permite unei companii să atragă un public țintă din regiunea sa la un cost relativ scăzut.

Pentru ca motoarele de căutare să ” asocieze” un site cu o anumită locație, este necesar să se completeze secțiunea de contact de pe site și să se furnizeze informații actualizate acolo, precum și să se creeze un profil în Google Business.

Utilizarea mai multor instrumente de promovare, cum ar fi promovarea geo-targetată și cumpărarea link-urilor, sporește șansele ca un site să ajungă în topul rezultatelor de căutare.