Magazinul online Ecodom.md oferă utilizatorilor soluții gata create pentru casa inteligentă din Moldova. Gadgeturile inteligente ajută la îmbunătățirea calității vieții, creșterea confortului, asigurarea siguranței familiei, optimizarea costurilor cu energia și încălzirea.

Promovarea produselor inovatoare se confruntă, de obicei, cu o serie de dificultăți legate de noutatea ofertei sau, mai degrabă, de lipsa de conștientizare a consumatorilor. Clientul s-a confruntat cu astfel de dificultăți atunci când a prezentat publicului recuperatoarele de aer inovatoare cu funcție Wi-Fi.

Sarcinile stabilite pentru echipa VADSTUDIO:

 • Aducerea produsului în topul segmentului de alimentare și purificare a ventilației în Moldova.
 • Depășirea principalilor concurenți pe acest segment – mărcile Prana și Maximum.
 • Aducerea căutărilor targetate în topul Google (prima pagină a rezultatelor de căutare).
 • Creșterea traficului organic către site.
 • Creșterea conversiei site-ului.

Principalele metode și soluții întreprinse de echipa VADSTUDIO pentru promovarea magazinului online Ecodom.md:

Identificarea punctelor de creștere și definirea publicului țintă

Efectuarea unui audit complet al site-ului pentru a identifica punctele slabe și domeniile potențiale de îmbunătățire.

În etapa inițială, am identificat, de asemenea, următoarele segmente ale publicului țintă, pentru care este deosebit de important să rezolvăm problema prin intermediul produsului. Acestea sunt persoanele care suferă de alergii, astmaticii, părinții tineri, femeile însărcinate și mamele care alăptează. Pentru a rezolva problema, a fost aleasă strategia: „demonstrați experiența”. Toate „durerile” consumatorului au fost sortate și luate în considerare la elaborarea conținutului textual al site-ului web.

Adunarea nucleului semantic pentru optimizarea conținutului paginilor

 • Adaptarea textelor în funcție de cuvinte cheie, păstrând valoarea informației pentru vizitatori.
 • Monitorizarea sistematică a eficienței și ajustarea strategiei pentru a se adapta la comportamentul utilizatorilor online.
 • Pregătirea materialelor textuale pentru site și a articolelor tematice pentru site-uri terțe cu rating bun: beltsy.info, beltsymd.ru, stiri.md
 • Echipa dezvolta de asemenea rețele de socializare, publicând videoclipuri informative pe TikTok.

Optimizarea internă a paginilor site-ului

 • Optimizarea meta tag-urilor title și description pentru a îmbunătăți vizibilitatea și atractivitatea paginilor în motoarele de căutare.
 • Lucrul la structura site-ului și la link-urile interne pentru a îmbunătăți navigarea și indexarea eficientă de către roboții de căutare.
 • Optimizarea imaginilor și meta marcajelor pentru a accelera încărcarea paginilor.

Auditul utilizabilității

Analiză a capacității de utilizare a interfeței și a formularului de comandă, cu recomandări ulterioare pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului.

Compania VADSTUDIO a realizat cu succes acest proiect ambițios. Ca urmare a soluțiilor eficiente, a unei strategii bine gândite și a muncii pe termen lung în cadrul proiectului, EcoDom.md a obținut un succes considerabil în domeniul SEO.

Rezultatele pe care echipa a reușit să le obțină:

 • Mai mult de 40 de căutări cheie în topul Google.
 • Am reușit să obținem o creștere semnificativă a traficului organic.
 • Creșterea conversiei site-ului cu 27%.

Strategia de optimizare a conținutului pentru căutările cheie a permis site-ului să ajungă pe poziții înalte în motoarele de căutare, ceea ce a dus la o creștere a numărului de solicitări de informații din partea potențialilor clienți și a comenzilor plasate.

Magazinul online a depășit performanțele principalilor săi concurenți – ajungând pe locul 1.

 

Caracteristicile și avantajele promovării SEO

 • Rezultatele promovării SEO nu apar instantaneu, ci există un efect cumulativ. Primele rezultate pentru recuperatoare au apărut în rezultatele căutărilor la 6 luni după optimizarea regulată a textului, activarea diferitelor canale de interacțiune cu publicul.
 • Procesul de optimizare necesită o abordare sistematică și consecventă. Echipa VADSTUDIO recomandă să se efectueze optimizarea textuală – lunar, iar aspectele tehnice să fie corectate cel puțin o dată pe an. Fiecare element joacă un rol important în îmbunătățirea vizibilității site-ului în Google.
 • Principalul avantaj al promovării SEO este efectul său pe termen lung. Cu toate acestea, după obținerea unor poziții înalte în rezultatele căutărilor, menținerea și îmbunătățirea acestor rezultate necesită o adaptare regulată la noile cerințe și algoritmi ai motoarelor de căutare.

VADSTUDIO a demonstrat rezultate eficiente în promovarea magazinului online EcoDom.md, confirmându-și reputația de partener de încredere. Atenția la detalii, pătrunderea în conținut, analiza minuțioasă și dezvoltarea constantă – acestea sunt principiile cheie care ne-au permis să obținem succese în mediul competitiv al pieței online și să aducem produsul în top.